Recept

Minipizzy se špenátem a vejcem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14464

Ingredience

2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hrubá
125 g Mozzarella
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 g Tvaroh jemný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
8 ks Vejce křepelčí
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
500 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 359kJ
17% Sacharidy 61 g
32% Tuky 24 g
29% Sodík 577 mg
52% Bílkoviny 29 g

Minipizzy se špenátem a vejcem postup přípravy receptu:

1

Tvaroh smícháme s 1/2 lžičkou soli, vejcem a žloutkem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté v chladničce asi 30 minut odpočinout.

2

Rozmrazený špenát nadrobno pokrájíme. Oloupanou, nasekanou cibuli i česnek necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Promícháme a necháme vychladnout.

3

Těsto prohněteme, rozdělíme na 8 dílů. Vyválíme malé pizzy, na každou naneseme špenát a popvrch posypeme na kostičky nakrájeným sýrem. Uprostřed vyhloubíme jamku, rozklepneme do ní křepelčí vejce. Mírně pokapeme olejem.

4

Pizzy pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept