Vepřové kotlety se zeleninovými nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety se zeleninovými nudlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14485 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Nudle široké |
50 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 480,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Paprika žlutá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudle široké, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety se zeleninovými nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso na něm opékáme po každé straně 5 minut. |
2 | Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Očištěné, na nudličky pokrájené papriky a na špalíčky nakrájené jarní cibulky opékáme asi 4 minuty na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a vmícháme uvařené nudle. Rozdělíme na talíře a obložíme kotletami. |
4 | Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.