Rýžový salát s černým kořenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s černým kořenem
Rýžový salát s černým kořenem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14922 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
300 g | Černý kořen |
1 hrst | Estragon |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
400 g | Rýže neloupaná (Natural) |
1 špetka | Sůl |
750 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 18,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Estragon, Kapary sterilované, Rýže neloupaná (Natural), Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát s černým kořenem postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru. |
2 | Oprané byliny osušíme, jemně nasekáme a promícháme s olivovým olejem. Kapary s černým kořenem necháme okapat, poté je nasekáme na jemno a přidáme k bylinkám. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a řádně promícháme. |
3 | Rýži scedíme, necháme krátce vychladnout a poté smícháme se zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.