Recept

Kedlubnová polévka se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14985

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Kari koření
600 g Kedlubna
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,3 ks Křen
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
9% Sacharidy 32 g
50% Tuky 37 g
69% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Kedlubnová polévka se slaninou postup přípravy receptu:

1

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.

2

Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme kedlubny a jablka, chvíli podusíme, okořeníme kari kořením a podlijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut. Potom podle chuti osolíme a opepříme.

3

Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme na zbylém oleji. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Podle chuti přisolíme, opepříme a mírně osladíme.

4

Polévku rozdělíme do talířů, přidáme nudličky slaniny, nasekaný koriandr a nastrouhaný křen.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept