Jemná artyčoková zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná artyčoková zelenina
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15365 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
800 g | Artyčoky |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná artyčoková zelenina postup přípravy receptu:
1 | Malé artyčoky očistíme a podélně rozpůlíme. Odstraníme zárodky květů a plody vložíme do vody s citronovou šťávou. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme zrnek. |
3 | Rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm oloupané, rozdrcené stroužky česneku, 2 snítky tymiánu a okapané artyčoky asi 8 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Zeleninu podáváme k pečenému jehněčímu masu.