Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15373 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 519,1mg |
Draslík | 494,5mg |
Vláknina | 881,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a víno a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem, cukrem a lžící vinného octa. |
2 | 2 l vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do šálku rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 3 minuty a vyjmeme. |
3 | Ztracená vejce upravíme na talíře, polijeme hořčičnou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme s opečenými toasty.