Jednoduchý recept

Horácké knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1655

Ingredience

750 g Brambory
100 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Sůl
80 g Vejce slepičí
2 l Voda pitná
600 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 313kJ
17% Sacharidy 61 g
4% Tuky 3 g
40% Sodík 802 mg
18% Bílkoviny 10 g

Horácké knedlíky postup přípravy receptu:

1

Oloupané a opláchnuté syrové brambory nastrouháme a po krátkém odstání částečně scedíme vodu. Přidáme vejce dobře rozšlehané s mlékem, sůl, mouku a směs promícháme. Nakonec do těstíčka lehce zapracujeme žemli nakrájenou na kostičky.

2

Ze hmoty tvarujeme kulaté knedlíky (asi 80g 1 ks), vkládáme je do vařící vody a vaříme 25-35 minut.

3

Pokud se knedlíky přichytí ke dnu, nadzvedneme je vařečkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept