Horácké knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horácké knedlíky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1655 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory |
100 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
600 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 34,8mg |
Draslík | 320,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 39,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horácké knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a opláchnuté syrové brambory nastrouháme a po krátkém odstání částečně scedíme vodu. Přidáme vejce dobře rozšlehané s mlékem, sůl, mouku a směs promícháme. Nakonec do těstíčka lehce zapracujeme žemli nakrájenou na kostičky. |
2 | Ze hmoty tvarujeme kulaté knedlíky (asi 80g 1 ks), vkládáme je do vařící vody a vaříme 25-35 minut. |
3 | Pokud se knedlíky přichytí ke dnu, nadzvedneme je vařečkou. |