Alsaský slaný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alsaský slaný koláč
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 18 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16588 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 167,9mg |
Draslík | 402,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 142,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl, Tvaroh jemný, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alsaský slaný koláč postup přípravy receptu:
1 | Smícháme 80 g tvarohu se solí, vejcem a pupálkovým olejem. 160 g mouky smícháme s práškem do pečiva a přidáme ji k tvarohové směsi. |
2 | Vypracujeme hladké těsto, pokud se příliš lepí, přidáme mouku. |
3 | Formu o průměru 26-28 cm vymažeme máslem. Těsto vyválíme do kruhu a vložíme ho do formy, okraje vytáhneme trochu vzhůru. |
4 | Bůček a cibuli nakrájíme na drobno. Zbylý tvaroh smícháme se smetanou, zbylou moukou, škrobem, solí a pepřem. |
5 | Tvarohovou směs rozložíme na těsto, posypeme bůčkem a cibulí, dáme do trouby a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C. |
6 | Hotový koláč vyklopíme z formy a ihned podáváme. |
Poznámka
Pupálkový olej můžeme nahradit rostlinným.