Recept

Červené zelí dušené v troubě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16690

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
3 dl Džus jablečný
50 g Hrozinky
2 ks Jablka
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1000 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 147kJ
16% Sacharidy 57 g
8% Tuky 6 g
13% Sodík 269 mg
9% Bílkoviny 5 g

Červené zelí dušené v troubě postup přípravy receptu:

1

Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Zelí očistíme, omyjeme, pokrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na plátky. Vše promícháme, přidáme rozinky, cukr, sůl a pepř. Vložíme do zapékací mísy a zalijeme jablečným moštem. Povrch zakryjeme alobalem.

2

Pokrm dusíme v mírně vyhřáté troubě asi 2 hodiny, nakonec přidáme máslo, podle chuti přisolíme a opepříme.

3

Podáváme k opečené klobáse s bramborami nebo bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept