Červené zelí dušené v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí dušené v troubě
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16690 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 dl | Džus jablečný |
50 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 957,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Džus jablečný, Hrozinky, Jablka, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí dušené v troubě postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Zelí očistíme, omyjeme, pokrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na plátky. Vše promícháme, přidáme rozinky, cukr, sůl a pepř. Vložíme do zapékací mísy a zalijeme jablečným moštem. Povrch zakryjeme alobalem. |
2 | Pokrm dusíme v mírně vyhřáté troubě asi 2 hodiny, nakonec přidáme máslo, podle chuti přisolíme a opepříme. |
3 | Podáváme k opečené klobáse s bramborami nebo bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.