Řeřichový salát s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichový salát s hruškami
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16695 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Hrušky |
2 polévková lžíce | Ocet malinový |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Švestky |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 247,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Ořechy vlašské, Řeřicha, Sůl, Švestky, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet malinový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řeřichový salát s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Řeřichu očistíme a zbavíme stonků. Hrušky omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince, poté podélně nakrájíme na tenké řezy. |
2 | Sýr rozdrobíme nebo nastrouháme na hrubo, švestky omyjeme, vyjmeme pecky a pokrájíme je na malé kousky. |
3 | Řeřichu, sýr a švestky dáme do mísy, posypeme nasekanými ořechy. |
4 | Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, aby vznikla hustá omáčka. Hrušky rozložíme na salát, přelijeme zálivkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Místo malinového octa můžeme použít ocet z červeného vína.