Rybí salát s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát s ananasem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16726 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Ananas |
1 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
2 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
400 g | Okouník mořský |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 140,6mg |
Draslík | 427,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citrony, Máta, Ocet vinný, Okouník mořský, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Mořského okouna propláchneme a rozložíme do nákypové formy. Vymačkáme citron a 1/2 šťávy rybu pokapeme. Osolíme ji, poklademe plátky másla a zalijeme vínem. Formu přiklopíme a pečeme v mikrovlné troubě na 360 W asi 7 minut, 2 minuty ji necháme dojít ve vypnuté troubě. |
2 | V mixéru ušleháme žloutky, sůl a hořčici. Pomalu přiléváme olej. Směs ochutíme octem, 2 lžičkami citronové šťávy, mletým pepřem a trochou šťávy z ananasového kompotu. Promícháme a přidáme nasekanou mátu. |
3 | Rybu necháme vychladnout a roztrháme ji na malé kousky. Dílky ananasu necháme okapat a opatrně promícháme s rybou a připravenou majonézou. Salát ozdobíme lístky máty a podáváme. |
Poznámka
Do salátu můžeme přidat i čerstvý ananas.