Kuře s citronovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s citronovou šťávou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1686 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
1200 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Margarín |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 225,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s citronovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Kuře nejprve naporcujeme na 8 částí a odstraníme kůži. Ve velké pánvi rozpálíme olej a margarín, přidáme kuře a orestujeme ze všech stran dohněda. Poté kuře vyjmeme a vložíme do mísy. |
2 | Do šťávy přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a celer a kousky cibule a zeleninu restujeme dokud nezměkne, cca 3minuty, nesmí nám však zhnědnout. Přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou bazalku, citronovou kůru a šťávu, 150ml vody, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme cca 3minuty vařit. |
3 | Kuře vložíme zpět do pánve a směs přivedeme k varu, necháme na mírném ohni asi 40minut dusit, dokud maso není hotové. |
4 | Bobkový list vyjmeme, omáčku můžeme dochutit cukrem a podáváme tak, že maso přelijeme omáčkou a dozdobíme plátky citronu. |
5 | Vhodnou přílohou je rýže. |
Poznámka
Mrkev můžeme nahradit kedlubnou.