Vepřová kýta s pórkem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s pórkem a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17035 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
1 dl | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 798,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s pórkem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi na oleji. |
2 | Opečené maso vyjmeme a do výpeku přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a omytý, na nudličky nakrájený pórek. Zprudka osmahneme, vložíme maso, podlijeme vínem a krátce podusíme. |
Poznámka
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.