Skopové maso s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso s fazolemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17209 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Fazole bílé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Protlak rajčatový |
600 g | Skopová kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Z omytého masa seřízneme lůj a kýtu (nebo plec) potřeme česnekem, jemně utřeným se solí. Lůj rozškvaříme, maso na něm po všech stranách opečeme. |
2 | Vedle masa osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř, podlijeme vodou a maso dusíme do měkka. |
3 | Zvlášť uvaříme předem namočené fazole a scedíme je. |
4 | K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, podle potřeby přilijeme horkou vodu a krátce povaříme. |
5 | Na talíře upravíme fazole, polijeme je šťávou z masa, navrch položíme porce skopové kýty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.