Rýže dušená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže dušená
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 1728 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
150 g | Cibule |
0,7 g | Hřebíček |
700 g | Rýže loupaná |
15 g | Sůl |
75 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 76,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Rýže dušená postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat. |
2 | V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme okapanou rýži a lehce ji osmahneme. |
3 | Potom rýži zalijeme horkou vodou, osolíme, vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem, zvolna zavaříme a pod poklicí dusíme doměkka. |
4 | Nakonec z udušené rýže odstraníme cibuli s hřebíčkem a promícháme ji vidličkou. |