Čočkový krém se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočkový krém se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17825 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Čočka červená |
4 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 576,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Čočka červená, Nové koření celé, Paprika červená, Řeřicha, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočkový krém se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Propláchneme čočku, oškrábeme a nakrájíme bramboru, polovinu čerstvé červené papriky a oloupeme česnek. Toto vše zalijeme vodou, přidáme koření a necháme 15-20 minut vařit, až jsou brambora a čočka měkké. Potom z polévky vyndáme koření a rozmixujeme jí dohladka, nebo aby v polévce zůstaly malé kousky. Přidáme olivový olej a osolíme. |
2 | Můžeme podávat se zakysanou smetanou, s druhou polovinou červené papriky nakrájenou na jemné kostičky a s řeřichou. Dle chuti opepříme. |