Frittata s cuketou a pecorinem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frittata s cuketou a pecorinem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18091 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr kozí |
5 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 391,7mg |
Draslík | 206,5mg |
Vláknina | 824,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Sůl, Sýr kozí, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frittata s cuketou a pecorinem postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a mírně zašleháme vidličkou. Přidáme špetku soli a pepře, omyté nastrouhané cukety, čerstvý tymián, nadrobno rozdrolený čerstvý kozí sýr a vše promícháme. |
2 | Do pánve, kterou můžeme dát i do trouby, nalijeme olej a prudce rozehřejeme. Na olej nalijeme vaječnou směs a rovnoměrně rozlijeme po pánvi. Potom stáhneme oheň a necháme na slabém ohni 5-7 minut dojít. |
3 | Potom frittatu posypeme strouhaným ovčím sýrem pecorinem a vložíme pánev na minutu pod gril, aby sýr vytvořil zlatou kůrku. |
4 | Hotovou frittatu ozdobíme větvičkou tymiánu, rozkrájíme a hned servírujeme. |
Kozí sýr máme moc rádi