Fenyklovo-jablkový salát s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklovo-jablkový salát s ovčím sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18188 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
175 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 436,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Oříšky piniové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklovo-jablkový salát s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omytý a očištěný sladký fenykl svisle rozkrojíme na 4 díly a potom příčně na tenké plátky. Jablka omyjeme, neloupeme, odjádříme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. |
2 | Fenykl, jablka, na hranolky nakrájený tvrdý ovčí sýr - pecorino dáme do mísy, zalijeme citronovou šťávou a olejem a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a dozdobíme vyloupanými opraženými piniovými jádry a můžeme servírovat. |