Glazované kuřecí se zeleninovou plackou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Glazované kuřecí se zeleninovou plackou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18285 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 ks | Cuketa |
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 791,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 76,1mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Cuketa, Med včelí, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Glazované kuřecí se zeleninovou plackou postup přípravy receptu:
1 | Zeleninová placka: |
2 | Očištěnou a nastrouhanou mrkev, oloupané a nastrouhané brambory, omytou a nastrouhanou cuketu rozložíme na utěrku do jejího středu. Utěrku zavineme, váleček vezmeme za oba konce a pevně stočíme, abychom vyždímali šťávu. Zeleninu z utěrky vysypeme do mísy, přidáme nadrobno nasekaný česnek, čerstvý tymián, 1 lžíci oleje a vše promícháme. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, nasypeme na něj zeleninovou směs a tu rozprostřeme po dně, vytvoříme placku tlustou asi 1,5 cm. Smažíme asi 8 minut, až je placka zespodu zlatohnědá. Přesuneme ji na talíř a ten přiklopíme pánví, na ní placku vyklopíme a opět smažíme 8 minut do zlata. Hotovou placku přesuneme na talíř, dosolíme a dopepříme a necháme v teple. |
4 |
|
5 | Glazovaná kuřecí prsa: |
6 | V misce promícháme čtvrtky citronu s vypeckovanými a rozpůlenými olivami, vločkami chilli papriček, medem, citronovou šťávou a 1 lžící oleje. Přidáme posolená a opepřená kuřecí prsa, zbavená kůže a kostí a vše promícháme. |
7 | V pánvi rozpálíme olej, něj vyklopíme celý obsah mísy i s kuřecími prsy. Opékáme z každé strany asi 8 minut, až se propečou dozlatova a potáhnou se jemně zkaramelizovanou šťávou a ta vytvoří sklovitou glazuru. Kuřecí prsa položíme na talíře, obložíme je citronem a olivami a doplníme klínky zeleninové placky. |