Zelí hlávkové červené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí hlávkové červené
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 1836 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
2 g | Kmín celý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
20 g | Sůl |
500 g | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
1200 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 310,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí hlávkové červené postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, rozkrojíme a vyřízneme košťály. Potom zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Krátce je spaříme, scedíme, zalijeme vodou a za občasného promíchání dusíme do poloměkka. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kmín, zaprášíme moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí. Za občasného promíchání dodusíme téměř doměkka. |
3 | Ke konci dušení dochutíme zelí solí, cukrem, octem a znovu krátce podusíme. |