Žemlovka s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlovka s ořechy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18498 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
70 g | Hrozinky |
1000 g | Jablka |
80 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
40 g | Ořechy vlašské |
6 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 463,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlovka s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na plátky a navlhčíme polovinou mléka. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní připravené rohlíky a na ně dáme vrstvu oloupaných, na plátky nakrájených jablek smíchaným s cukrem, skořicí, omytými rozinkami a nasekanými ořechy. Na jablka navrstvíme rohlíky, na ně opět jablka a vrchní vrstvu tvoří rohlíky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení žemlovku zalijeme zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci. |
4 | Žemlovku podáváme horkou, posypanou moučkovým cukrem. |