Smažení sledi (tempura) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažení sledi (tempura)
Smažení sledi (tempura)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18630 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Majonéza s koriandrem | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Sardinky v oleji |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Smažení sledi (tempura) | |
1 ks | Citrony |
1 hrnek | Kostkový led |
50 g | Kukuřičná krupice T 600 |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 233,9mg |
Draslík | 85,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Citrony, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinky v oleji, Kostkový led, Kukuřičná krupice T 600, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažení sledi (tempura) postup přípravy receptu:
1 | Umixujeme do hladké pěny žloutek, limetovou šťávu, nakrájenou chilli papričku, sůl, pepř a čerstvý koriandr. Mixujeme dál a po kapkách přidáváme olivový olej. Když směs začne houstnout, začneme ho přilévat tenkým pramínkem. Pokud je hmota příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody, ochutnáme a dle chuti dokořeníme. Takto připravenou majonézu uložíme do ledničky. |
2 | Omyjeme a papírovými utěrkami osušíme rybičky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kukuřičný škrob, sůl. Prošleháme vejce, vodu, kostky ledu a vlijeme do mouky. Vše krátce šleháme, aby směs byla tekutá, ale zároveň by v ní měly zůstat nerozmíchané hrudky suché mouky. |
3 | Vyšší vrstvu oleje v pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozehřejeme na 190°C. Postupně obalujeme rybky v těstíčku a zhruba minutu smažíme do zlatova tak, aby těstíčko bylo křupavé, ne však připálené. Hotové rybičky zbavíme přebytečného tuku pomocí papírových utěrek. |
4 | Podáváme horké s ochucenou majonézou a s rozpůleným plátkem citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.