Vařený pstruh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený pstruh
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18999 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Majonéza s řeřichou | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
225 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Court-bouillon | |
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
10 g | Pepř černý celý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
850 ml | Víno bílé |
850 ml | Voda pitná |
700 g | Brambory rané |
3 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 269,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Řeřicha, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Cibulka jarní, Citrony, Pstruh, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Brambory rané, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený pstruh postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci pod pokličkou půl hodiny zvolna vaříme všechny suroviny k přípravě court-bouillon (vývar z koření, vína a zeleniny). Tekutinu přecedíme do jiného hrnce a suroviny vyhodíme. Vývar znovu přivedeme k varu a prudce vaříme 15–20 minut, dokud se jeho objem nesníží na 600 ml. |
2 | Do velkého pekáče dáme pstruhy, podlijeme vývarem, přivedeme pomalu k varu, odstavíme pekáč a necháme pstruhy vychladnout. |
3 | Půl minuty mixujeme hořčici, řeřichu, žloutek, ocet a nejprve po kapkách a když směs začne houstnout, tak tenkým pramínkem přidáváme olej. Pokud je hmota moc hustá, naředíme ji trochou horké vody, osolíme, opepříme a odložíme. |
4 | Jedno vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a nakrájíme na kostičky. |
5 | Rané brambory vaříme 12–15 minut ve velkém množství vody, scedíme je a ponoříme do studené vody, aby se zchladily. Obalíme je v řeřichové majonéze, nadrobno nakrájených cibulkách, natvrdo uvařeném vejci a takto připravený salát rozdělíme na talíře. |
6 | Na vrstvu papírových utěrek opatrně přeneseme pstruhy, osušíme je a zbavíme kůže. Na každý talíř s bramborovým salátem přidáme jednoho pstruha, ozdobíme plátky citronu, snítkami petrželky a servírujeme. |