Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (14%)
ID receptu: 19143

Ingredience

20 g Celer řapíkatý
10 g Cibule
60 g Játra drůbeží
100 g Kuřecí drůbky
30 g Květák
1 špetka Majoránka
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Mrkev kořen
1 špetka Nové koření mleté
20 g Olej rostlinný
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kořen
20 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 345kJ
5% Sacharidy 20 g
54% Tuky 40 g
16% Sodík 325 mg
39% Bílkoviny 22 g

Slepičí kaldoun postup přípravy receptu:

1

Očištěné drůbky bez jater zalijeme studenou vodou, přidáme, pepř, nové koření, sůl a vaříme doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, růžičky květáku a uvaříme doměkka.

2

Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem z drůbků, rozšleháme a za občasného míchání dobře provaříme.

3

Rozetřená játra promícháme se strouhankou, hrubou moukou, vejcem, třeným česnekem, pepřem, majoránkou, solí a pokrájenou cibulí a vytvarujeme do menších nočků.

4

Přidáme zvlášť uvařené játrové nočky, drobně pokrájené maso z drůbků, krátce povaříme a ozdobíme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept