Krevetová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová omáčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20547 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Cibule |
5 ks | Hřebíček |
80 g | Krevety tygří - loupané |
180 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
800 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 69,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 250,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Muškátový oříšek, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme horkou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut. |
2 | Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme krevetové máslo. |
3 | Krevetové máslo vyrobíme tak, že uvaříme 80 g loupaných krevet ve slané vodě, ostrým nožem posekáme najemno a vmícháme do 120 g čerstvého másla. |