Pečená pomazánka z vepřových jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená pomazánka z vepřových jater
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20748 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Játra vepřová |
200 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 679,5mg |
Draslík | 424,1mg |
Vláknina | 223,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená pomazánka z vepřových jater postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra umeleme a vložíme do šlehače. Přilijeme smetanu, olej, přidáme vejce, koření a sůl. Vše chvíli šleháme. |
2 | Směs urovnáme do formy vymazané sádlem a vysypané strouhankou. Pomazánku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |