Recept

Polévka s kukuřicí a uzenými žebry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 20851

Ingredience

5 ks Bobkový list
200 g Brambory
5 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
3 ks Kukuřice cukrová
1 polévková lžíce Majoránka
1 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
400 g Vepřová žebra
2 l Voda pitná
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 241kJ
26% Sacharidy 93 g
48% Tuky 36 g
33% Sodík 653 mg
58% Bílkoviny 33 g

Polévka s kukuřicí a uzenými žebry postup přípravy receptu:

1

Den před vařením polévky si připravíme marinádu:

2

Do 1 litru studené vody dáme očištěnou rozpůlenou cibuli, česnek, ocet, lžičku soli, celý pepř, bobkový list, lžíci majoránky a kmín.

3

Marinádu povaříme čtvrt hodiny a necháme vychladnout.

4

Do vychladlé marinády vložíme umytá uzená žebra a necháme je do druhého dne marinovat.

5

V hrnci na sádle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je světle růžová, přidáme naporcovaná marinovaná žebra a kukuřici pokrájenou na kolečka. Promícháme, přidáme ještě na kostky nakrájené brambory a znovu krátce osmažíme. Pak vše zalijeme přecezenou marinádou a přilijeme mléko.

6

Necháme vařit do doby, dokud nebude maso měkké - vaříme přibližně 1 hodinu.

7

Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Jako přílohu k polévce podáváme chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept