Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21258

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Kmín římský
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Vývar zeleninový
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
250 g Čočka jedlá
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 231kJ
12% Sacharidy 44 g
9% Tuky 6 g
33% Sodík 659 mg
30% Bílkoviny 17 g

Čočka se špenátem postup přípravy receptu:

1

Na hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme asi 6 minut. Vmícháme prolisovaný česnek, kmín, zázvor a za občasného míchání opékáme, než nám cibule začne hnědnout.

2

Přisypeme do pánve čočku, přelijeme ji vývarem tak, aby sahal 2,5 cm nad čočku, a zvolna vaříme zhruba 20 minut.

3

Špenát důkladně opláchneme a vytřepeme z něj všechnu nadbytečnou vodu. Nadrobno nakrájíme mátu, koriandr a petrželku.

4

Pokud se při vaření vstřebal všechen vývar do čočky, trochu jej doplníme. Do čočky vmícháme špenát a necháme jej ovadnout. Přidáme připravené bylinky, podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu. Důkladně promícháme a na talíři ozdobíme hoblinkami citronové kůry.

Poznámka

Pro přípravu tohoto pokrmu se nejlépe hodí zelená francouzská čočka, která se ani při dlouhé době vaření nerozvaří.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept