Venkovská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Venkovská polévka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 21513 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Hrachová kaše | |
---|---|
50 g | Cibule |
1 špetka | Cukr moučkový |
600 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Locika salátová |
75 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
Venkovská polévka | |
200 g | Brukev řepka |
50 g | Celer řapíkatý |
300 g | Karotka |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Pórek |
300 g | Veka |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 405,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Locika salátová, Sůl, Celer řapíkatý, Karotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar drůbeží, Brukev řepka, Máslo čerstvé, Pórek, Veka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Venkovská polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a 5 minut podusíme. Budeme potřebovat karotku, brukev, pórek a řapíkatý celer. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut. |
2 | V jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme lociku nakrájenou na menší kousky, osolíme, přidáme špetku cukru, zalijeme vývarem a povaříme 20 minut. Přidáme hrášek a vše rozmixujeme na kaši. |
3 | Kaši smícháme s vývarem, necháme projít varem a podáváme. |
4 | K polévce se výborně hodí opečené plátky veky. |