Křen jablkový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křen jablkový
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2199 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
150 g | Jablka |
150 g | Křen |
25 ml | Ocet kvasný lihový |
5 g | Sůl |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 205,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křen jablkový postup přípravy receptu:
1 | Křen očistíme, oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Spaříme vařícím vývarem a necháme vychladnout. |
2 | Do vychladlého křenu zamícháme oloupaná, jádřinců zbavená a nastrouhaná jablka. Vše přisolíme a přidáme cukr a ocet. |