Zapečené bílé fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené bílé fazole
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23291 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Fazole bílé |
200 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Hovězí vývar základní, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené bílé fazole postup přípravy receptu:
1 | Fazole vaříme 45 minut doměkka. Scedíme a necháme okapat. Nasypeme do pekáčku, zalijeme hovězím vývarem, rozpuštěným máslem, osolíme, opepříme, posypeme strouhankou a dáme na 10 minut zapéct. |
2 | Podáváme jako přílohu k dušenému masu. |