Pečené rybičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené rybičky
Pečené rybičky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24033 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
150 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
120 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 944,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené rybičky postup přípravy receptu:
1 | Rybičky důkladně promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a osušíme. Oloupeme stroužky česneku a omyjeme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme společně se stroužky česneku. Vše vhodíme do mísy, přisypeme strouhanku, po špetce soli a pepře, vše dobře promícháme. |
2 | Lžící oleje vytřeme dno pekáče, vysypeme strouhankou, česnekem a petrželkou, posypeme rovnoměrnou vrstvu rybiček. Zasypeme vrstvou směsi strouhanky, česneku a petrželky, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje. |
3 | Přidáme vrstvu rybiček a nahoru vrstvu ze strouhanky, česneku a petrželky. Zalijeme olejem. Všechny vrstvy by měly být dohromady vysoké 5-6 cm. Pekáč dáme na asi 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný. |