Opečený chléb po katalánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečený chléb po katalánsku
Opečený chléb po katalánsku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24390 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečený chléb po katalánsku postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, prolisujeme, rozetřeme se solí a vmícháme do olivového oleje. Ochucený olej vlijeme na pánev, rozehřejeme a opékáme na něm plátky chleba dozlatova z obou stran. |
2 | Omytá rajčata rozkrojíme na poloviny. |
3 | Když opečený chléb vychladne, potíráme jej řezem rajčat. Posypeme nasekanou bazalkou a servírujeme s rajčaty. |