Řízky z tresky na špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z tresky na špenátu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24772 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
36 ml | Hořčice |
50 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
90 g | Šalotka |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Treska skvrnitá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 302,3mg |
Draslík | 736,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Ocet vinný, Rajčata, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Treska skvrnitá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z tresky na špenátu postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky naporcujeme na tenké plátky a necháme marinovat v citrónové šťávě. |
2 | Špenát omyjeme, odkrojíme tuhé stonky a necháme dobře okapat. |
3 | Z vinného octu, oleje, jemně pokrájené šalotky a hořčice vyrobíme zálivku. |
4 | Špenát rozložíme na servírovací talíř, polijeme šalotkovou zálivkou. Poté přidáme maso. |
5 | Zdobíme natvrdo uvařeným vejcem a cherry rajčátky. |