Recept

Terina ze štiky s lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24854
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

mořská ryba
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 plátek Mořský jazyk
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
1 kávová lžička Sůl
směs ze štiky
1 kávová lžička Kopr čerstvý
100 g Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
600 g Štika obecná
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
500 g Veka
obloha
1 ks Citrony
1 ks Okurka salátová
Terina ze štiky s lososem
4 plátek Losos uzený
2 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 630kJ
24% Sacharidy 88 g
57% Tuky 42 g
32% Sodík 631 mg
64% Bílkoviny 36 g

Terina ze štiky s lososem postup přípravy receptu:

1

Plátky štiky bez kostí posekáme na drobné kousky a dáme je do mixeru. Přidáme vejce, žloutek, veku namočenou v mléce, zakysanou smetanu, lžičku kopru a vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku podle chuti.

2

Plátky mořského jazyka potřeme rozetřeným česnekem. V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem a plátky jazyka krátce restujeme z každé strany. Pak je osolíme a opepříme a odložíme na talíř.

3

Nádobu na terinu vymažeme slunečnicovým olejem (2 lžíce) a vyložíme ji plátky uzeného lososa tak, aby okraje lososa visely alespoň 5-6 cm přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou směsí ze štiky, položíme na ni plátky mořského jazyka, rozetřeme druhou polovinu rybí směsi a zakryjeme přehnutými plátky uzeného lososa, nádobu uzavřeme, dáme ji do pekáče s horkou vodou a vložíme do předehřáté trouby upéct. Terinu pečeme 1 hodinu při 175 °C.

4

Vychladlou terinu ze štiky s lososem necháme v chladničce 12 hodin.

5

Porce servírujeme s plátky citronu a čerstvou salátovou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept