Zelné závitky s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s jehněčím masem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 25250 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
4 dl | Hovězí vývar základní |
60 g | Hrozinky |
600 g | Jehněčí maso |
150 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
10 ks | Rajčata |
27,6 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 špetka | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 583,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 951,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrozinky, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Olej stolní, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli i česnek nakrájíme, osmahneme na oleji, přisypeme rýži a osmahneme. Přilijeme vývar, směs okořeníme a vmícháme rozinky. Promícháme, přisolíme a dusíme 20 minut. |
2 | Směs necháme chladit, mezitím si dáme vařit do osolené vody hlávku zelí, z níž jsme vyřízli košťál. Po 5 minutách zelí z vody vyndáme, ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Hlávku zelí rozebereme list po listu. Do připravené rýžové směsi vmícháme mleté jehněčí maso, nasekaný kopr a vejce. Listy naplníme, svineme a převážeme nití. |
4 | Závitky dáme do vymaštěné zapékací mísy, poklademe kolečky oloupaných rajčat a zapékáme v troubě asi hodinu. |
5 | Hotové závitky vyjmeme a dáme do tepla. Do omáčky vmícháme jogurt smíchaný se solamylem. Prohřejeme a omáčkou přelijeme závitky na talířích. Ozdobíme nasekanou petrželkou. |