Siven v ženevské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Siven v ženevské omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25307 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 hrst | Pažitka |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
800 g | Siven |
0,2 l | Smetana 12% (konzumní) |
0,2 l | Smetana na vaření |
1 hrst | Tymián čerstvý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 l | Víno bílé |
0,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 295,1mg |
Draslík | 318,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 839,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Siven, Smetana 12% (konzumní), Smetana na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Siven v ženevské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechny bylinky (petrželka, pažitka, tymián, rozmarýn, estragon) a společně podusíme. |
2 | Na bylinkový základ položíme očištěné vykuchané ryby, zevnitř vykapané citronem, osolíme, opepříme a zalijeme vodou s vínem. |
3 | Poté ještě zakapeme trochou citronové šťávy a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě asi 15 minut (na 150 °C). |
4 | Ryby ze šťávy vyjmeme, urovnáme na ohřátou mísu a ozdobíme čtvrtkou citronu. Z mouky, másla a šťávy z ryb umícháme hladkou světlou jíšku, přilijeme smetanu a víno - a osolíme a opepříme. |
5 | Omáčku uvedeme do varu, ihned ji sejmeme z ohně a vmícháme žloutky. Ještě prohřejeme (ale již nevaříme) a ryby omáčkou přelijeme. |