Dušená čekanka s vůní tymiánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená čekanka s vůní tymiánu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26160 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 ks | Čekanka |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 401,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Čekanka, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená čekanka s vůní tymiánu postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej a vložíme na něj očištěnou čekanku, oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a bobkový list. Smažíme asi 2 minuty a puky čekanky několikrát obrátíme, aby se opekly dozlatova. |
2 | Potom přilijeme 2 lžíce vody, snížíme příkon tepla a pod pokličkou dále dusíme 20-25 minut. Nakonec čekanku osolíme a opepříme. |
3 | Po vyjmutí na mísu přelijeme čekanku vypečenou šťávou a ozdobíme snítkami čerstvého tymiánu. |
4 | Podáváme jako přílohu ke grilovaným jehněčím kotletkám. |