Dýňová polévka s mozzarelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová polévka s mozzarelou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26349 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
750 g | Dýně |
40 g | Kopr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mozzarella |
2 ks | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
750 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 925,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Dýně, Kopr čerstvý, Mozzarella, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová polévka s mozzarelou postup přípravy receptu:
1 | Dýňovou dužninu nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nadrobno nasekáme. Obojí podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme masový vývar a přivedeme k varu. Přimícháme prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme, až dýně změkne. |
2 | Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na 4 plátky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Kopr opláchneme a vodu setřepeme. Do polévky zamícháme smetanu a necháme přejít varem. Potom ji rozmixujeme. |
3 | Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme mozzarellou, olivami a snítkou kopru. |