Zelné závitky s mletým králičím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s mletým králičím masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 26550 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Králičí maso |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 118,2mg |
Draslík | 221,7mg |
Vláknina | 835,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky s mletým králičím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme náplň: Mleté maso našleháme se 2 lžícemi vody, vložíme namočené vymačkané žemle, osolíme, opepříme, přidáme petrželku, vejce, drobně nakrájenou předem osmaženou cibulku, zahustíme strouhankou a vychladíme. |
2 | Hlávkové zelí rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme vroucí vodou. Žebra na listech rozklepneme a naplníme je připravenou směsí. Svineme, převážeme nití a urovnáme na vymaštěný pekáč. Závitky na povrchu omastíme zbytkem tuku a během pečení podlijeme horkou vodou. Ozdobíme nasekanou petrželkou. |