Dršťky na provensálský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťky na provensálský způsob
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27287 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
900 g | Dršťky vařené |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
700 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 235,5mg |
Draslík | 738,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 975,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Dršťky vařené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťky na provensálský způsob postup přípravy receptu:
1 | Vařené dršťky nakrájíme na slabší proužky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kostičky, petrželku posekáme najemno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, dršťky promícháme s moukou a přidáme do hrnce. Dobře promícháme a smažíme několik minut. Nyní do hrnce vsypeme rajčata, petrželku, česnek, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |