Jednoduchý recept

Dušená čočka s čerstvou saturejkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29490

Ingredience

60 g Cibule
20 g Olej rostlinný
1 ks Saturejka
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
14% Sacharidy 50 g
16% Tuky 12 g
10% Sodík 204 mg
27% Bílkoviny 15 g

Dušená čočka s čerstvou saturejkou postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme, propláchneme a vaříme v osolené vodě se saturejkou.

2

V mezičase na oleji usmažíme drobně pokrájenou cibuli, poté ji zakapeme vodou a na mírném plameni dusíme do změknutí. Udušenou cibuli vmícháme do čočky, osolíme špetkou soli a podáváme.

Poznámka

Čočku můžeme podávat s párky, smaženou debrecínkou, smaženým uzeným masem, případně s volskými oky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept