Zaječí kotlety na borůvkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí kotlety na borůvkách
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29615 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Borůvky |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
300 g | Chléb konzumní |
6 g | Majoránka čerstvá |
30 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Škrob jemný kukuřičný gustin |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
50 ml | Vývar drůbeží |
400 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 468,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Sůl, Víno bílé, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Chléb konzumní, Majoránka čerstvá, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Škrob jemný kukuřičný gustin, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí kotlety na borůvkách postup přípravy receptu:
1 | Maso obereme z kostí, zbavíme šlach a naložíme do marinády z bílého vína, bylinek a oleje. Osolíme a opepříme. Marinujeme 4 hodiny. |
2 | Maso smícháme se střídkou chleba namočeného ve vývaru a máslem. Osolíme a opepříme. |
3 | Směs nabalujeme na zaječí žebro a tvarujeme do tvaru kotlet. |
4 | Kotlety přendáme na alobal potřený olejem, posypeme sekanou majoránkou. Zabalíme a pečeme na grilu 20 minut. |
5 | Borůvky uvaříme, šťávu zahustíme škrobem a servírujeme k pečenému masu. |