Recept

Kukuřičný knedlík (polenta)

  • Rakousko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kukuřičný knedlík (polenta) 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2964

Ingredience

100 g Kukuřičná krupice T 600
0,3 l Mléko polotučné
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 839kJ
6% Sacharidy 23 g
11% Tuky 9 g
10% Sodík 193 mg
13% Bílkoviny 7 g

Kukuřičný knedlík (polenta) postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na malé kostičky, opražíme dozlatova, zalijeme mlékem a osolíme.

2

Do vařícího mléka malým praménkem sypeme za stálého míchání kukuřičnou krupici a dusíme, až se odlepuje ode dna. Dáme vychladnout.

3

Potom do hmoty přimícháme vejce a tvarujeme knedlíky. Pokud půjdou špatně tvarovat, přilijeme 1-2 lžíce horké vody.

4

Knedlíky vaříme nepřikryté v osolené vodě 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept