Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29712

Ingredience

10 g Cukr moučkový
30 g Droždí
2 kávová lžička Kmín celý
5 cl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
160 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Sůl mořská
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 050kJ
7% Sacharidy 24 g
20% Tuky 15 g
26% Sodík 528 mg
9% Bílkoviny 5 g

Karlovarské preclíčky postup přípravy receptu:

1

Z droždí, cukru, vlažného mléka a trochy mouky připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme nakrájené máslo, špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Necháme je v chladu asi 30 minut odpočinout.

2

Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silné tyčinky, ze kterých tvarujeme preclíky. Urovnáme je na suchý plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme solí a kmínem.

3

Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení je ihned odebereme z plechu.

4

Podáváme k čaji nebo k vínu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept