Papriky s rajčaty na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky s rajčaty na zázvoru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29729 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
100 g | Cibule |
10 ml | Ocet vinný červený |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
200 g | Paprika červená |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 372,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Ocet vinný červený, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky s rajčaty na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Z paprik vyloupneme jádřince, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky na nudličky, rajčata na kostičky, zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme a bylinky posekáme. |
2 | V rendlíku rozpálíme olivový olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme 1 lžičku mleté papriky, necháme rozpustit a nyní vložíme do rendlíku papriky a rajčata. Jakmile pustí vodu, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, posekané bylinky, špetku chilli, česnek, zakápneme octem a zakryjeme pokličkou. Dusíme 10 minut, odkryjeme, zmírníme oheň a podusíme ještě 5 minut, část tekutiny se tím odpaří. |
3 | Tato zeleninová směs je výborná ke grilovaným masům. |