Slávky po portugalsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky po portugalsku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29838 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 špetka | Koriandr čerstvý |
2 kg | Mušle slávky |
150 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
40 ml | Protlak rajčatový |
80 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
450 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,9mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Koriandr čerstvý, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky po portugalsku postup přípravy receptu:
1 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm na drobné kousky pokrájený česnek, cibuli a šalotku. Přidáme sekanou petržel, víno, rajčatovou šťávu, na plátky pokrájený citron a koření. |
2 | Slávky pečlivě omyjeme, dáme do hrnce s 2 l vody a vaříme 20 minut. |
3 | Mušle vyjmeme a do vody přilijeme 3 naběračky propasírované omáčky z hrnce. |
4 | Omáčku povaříme 10 minut. |
5 | Vařené slávky servírujeme přelité omáčkou. |