Datlová polévka s burskými oříšky a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlová polévka s burskými oříšky a zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 29902 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Arašídy |
1 ks | Čajot |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Datle |
115 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Galgan |
1 kávová lžička | Krevetová pasta |
0,3 šálek | Kukuřice cukrová nakládaná |
1 hrst | Řeřicha |
1 hrst | Roketa |
5 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 596,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr třtinový, Datle, Fazolové lusky zelené, Kukuřice cukrová nakládaná, Řeřicha, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Galgan, Krevetová pasta, Roketa, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čajot nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Datlová polévka s burskými oříšky a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme pálivou směs ze šalotky nakrájené na kousky, rozmačkaného česneku, oloupaného a nakrájeného laosu, nasekaných chilli papriček, nepražených burských oříšků a krevetové pasty. Vše rozemeleme v mixéru. Přidáme trochu vývaru a směs vlijeme do pánvičky. Zalijeme zbytkem vývaru, přidáme drcené burské oříšky, cukr a cca 15 min povaříme. |
2 | Datlovou dužinu mezitím namáčíme 15 min v 5 lžících teplé vody. Scedíme, odstraníme semínka a šťávu dáme stranou. |
3 | Cca 5 min před dovařením dáme do vývaru na plátky nakrájený čajot, na kousky nakrájené fazole, kukuřici a zvýšíme intenzitu plamene. Minutu před koncem vmícháme lístky řeřichy a rokety. Přilijeme datlovou šťávu, dochutíme, rozdělíme do misek a podáváme. Můžeme dozdobit nasekanou zelenou chilli papričkou. |
Poznámka
velmi pálivá polévka použijeme cca 2,5cm velký kousek laosu